Virksomhedsbesøg

1 - 2 gange om året bruges en  klubmødeaften på at besøge en virksomhed eller et interessant område, og det har givet anledning til mange spændende og lærerige besøg og ture.

Besøg på Møllerup Gods

Sommeren 2018 besøgte vi Møllerup Gods, hvor vi lærte mere om hampproduktion og hampens anvendelse i bl.a. fødevarer. Og vi hørte om godsets meget lange historie tilbage fra Marsk Stig i 1200-tallte. Man kan lave isolering af hamp samt bordplader. Det kan bruges i creme-produkter, øl, gin, sennep, pesto, müsli og meget andet. Vi smagte lækre sandwich og muffins baseret på hampprodukter. Og hertil en dejlig hamp-øl ! 

Det må da gerne være fremtidens fødevarer !

Læs mere om godsets lange historie HER

Læs mere om hamp i hamp i fødevarer HER

Anne Sophie og Stig Gamborg - godsets ejere  Møllerup Gods

 

Besøg i Claus Dalbys have 

Juni mødet 2016 var en tur i Claus Dalbys dejlige have.

Den kendte havemand, forlægger og forfatter åbner helt eksklusivt sin have for os. Haven er på 4000 kvm. og har to drivhuse og et orangeri. Den danner baggrund for mange af Claus Dalbys bøger og for bloggen på www.clausdalby.dk, hvor han næsten dagligt fortæller om sit have- og forfatterliv. 

 

 

   

 

Besøg på Århus Stiftstidende

Tak for en spændende aften

Chefredaktør Jan Schouby og digital redaktionschef Daniel Bach Nielsen fortalte meget engageret om livet på Århus Stiftstidende, udfordringerne i en mere og mere digital verden og om at have hjemsted i Aarhus, hvor konkurrencen inden for trykte aviser er benhård.  Over de sidste 10 år er forbruget af papiraviser faldet med 42 procent i Danmark. For Århus Stiftstidende har faldet været endnu større. I dag er oplaget på hverdage 15.000 og om søndagen på 18.000. Aviskrig med Jyllands-Posten, gratisaviser og internettet har i den grad udfordret Stiftens ledelse og medarbejdere. Chefredaktør Jan Schouby viste os avisens hus på Banegårdspladsen og fortalte om avisen og ledelsens strategi for de udfordringer, de står overfor.

 Søs Kjeldsen takkede med vingaver for en meget interessant aften. 

     Find netavisen her:  https://stiften.dk/

 

Besøg hos Lone Landmand og Søren Sørøver

Lone Landmand og Søren Sørøver 
 
Adresse: Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder
 

Det er en gård ved Odder, hvor soen hedder Magre Magda og har sit eget røde hus på marken, hvor hønsene lægger halvt så mange æg som burhøns, til gengæld gemmer de dem alle umulige vegne. En gård hvor manden skriver lange indlæg i Politiken om manglen på anstændig dyrevelfærd i Danmark, og hvor konen skriver bøger om madkvaliteten, som hun ikke er imponeret over.  En gård hvor ejerne ikke går efter profit men går efter at lave det, de finder vigtigt og synes er sjovt. Derfor laver de vin og brændevin af egne druer og æbler,  sælger æg ved landevejen, har en fiskekutter, som de kun sjældent har tid til at sejle med,  laver opskrifter til ugebladet Ude og Hjemme,  skriver på deres daglige blog, og inviterer gæster indenfor og fortæller om deres oplevelser og holdninger til deres eget liv og det liv, vi i Danmark byder vores husdyr og natur. 

 

Egå Gymnasium.

Sekretariatsleder Ove Fugl fortalte om byggeriet af et af de mest moderne gymnasier i landet. 5000 kvm under tag understøttet af søjler, men ingen bærende vægge for at gøre det hele så fleksibelt som muligt. Katederet var mobilt, teknikken udbredt i alle lokaler, enerigrigtige installationer, åbent udsyn i området med mange små rum, hvor gruppearbejde kunne foregå. Udsmykning er elevarbejde samt et udvalg af citater til eftertanke. Skolen er eftertragtet og må hvert år sige nej til nogle elever p.g.a. pladsmangel. Skolen har etableret venskaber med Tanzania, Kina og USA og underviser bl.a. i kinesisk sprog. Spændende at se, hvordan de tanker, der er bygget ind i arkitekturen, understøtter og hæver niveauet for bygningens anvendelse.


LauRie.

Vi var på virksomhedsbesøg ved LauRie, hvor vort nye medlem Lena Trend Hansen er direktør. Lena fortalte med stor indlevelse, hvorledes hun og hendes mand  havde haft et mangeårigt godt parløb med fælles interesse i at blive igangsættere. Lidt ved tilfældighedernes spil blev det i tøjbranchen. Konceptet LauRie havde de købt og videreudviklet til i dag at være en virksomhed med både salg og produktion i hele verden.LauRie har fået patent på en særlig pasform til lange bukser, som er særdeles populære. Populært var det også, da vi fik lejlighed til at gå shop-amok på lageret. Der var adskillige som fik garderoben suppleret med "lige det nødvendige".  Læs mere på hjemmesiden: www.laurie.dk

 


Besøg på den nye havnefront.

På en varm sommeraften mødtes vi i Pakhus 27, hvor stadsarkitekten i Aarhus, Stephen Willacy viste en en plan for den nye havnefront. Han fortalte begejstret om visioner og udfordringer for projektet, hvor man håber, at det er langt fremme i 2017, hvor Aarhus er international kulturby. Han ser det som en bydel med plads til alle generationer, til beboelse og erhverv, til kultur og afslapning ved havn og grønne områderBagefter var vi med bus rundt for at se området og gjorde nogle stop, bl.a. ved isbjerget, hvor vi fik lov at vandre igennem nogle søde unge menneskers lejlighed.