Moving the World - to end Hunger

Moving the World - to end hunger

Under denne overskrift afholder soroptimistklubber over hele landet aktiviteter for at skabe opmærksomhed omkring og indsamle penge til FN's Fødevareprogram (WFP) skolemadsprogram i Burkina Faso. Gennem dette program får 106.000 skolebørn i Sahel regionen dagligt to måltider nærende mad. 

For at sikre, at piger færdiggør grundskolen, får familier med døtrene i de to ældste klasser i grundskolen ekstra fødevarerationer. 

 

Aarhusklubben har fundet på mange gode aktiviteter, som bidrager til det samlede projekt:

   

Vikingernes Aarhus

Birka Ringbøl Bitsch  

Vi har inviteret på "en rejse" til vikingernes Aros. Hvordan opstod vikingebyens, hvordan udviklede den sig til en gejstlig middelalderby med Skt. Clemens Domkirken i centrum. Aros betyder åmunding på oldnordisk.

Arkæolog Birka Ringbøl Bitsch, som har deltaget i og haft ansvaret for et stort antal arkæologiske udgravninger i Aarhus, gjorde Aarhus' tidlige opståen til en levende fortælling om en handelsby, søfartsby, kongsby og domkirkeby. Ved at grave i gamle skrifter (danske og tyske) samt i jorden kommer historien til syne.

 

Aros ved 700-tallet   Aros ved 900-tallet   Stort kagebord til tilhørerne
 Aros ved 700-tallet    Aros ved 900-tallet    Lækkert kagebord til tilhørerne

 

   

Gys på Folkestedet

     

De to Soroptimist klubber i Aarhus afholdt den 23. oktober Halloween Brunch sammen med teatergruppen Kanatoja og Folkestedet – også kaldet Gys på Folkestedet.

Eventen blev planlagt og eksekveret i bedste stil, og da dørene åbnede, stod vi klar med Aarhus´ uden tviv allerbedste brunch. Gæsterne gik ombord i buffeten og kunne nyde maden, mens singer-songwriter Vanja fyldte Folkestedets rum med lækre toner.

Dagen sluttede af med at foredragsholder Thyge Christensen fortalte om sine oplevelser og sit liv i Burkina Faso, baseret på 70 rejser dertil over 38 år, herunder en cykletur fra Aarhus til Burkina Faso (tager kun 2 mdr!)

 

 

Eventyr på Inkastien

Gruppen har arrangeret et billedforedrag med Anders Lindberg, der samnmen med Kirsten vandrede langs med Inkastienl

Det var en grænseoverskridene vandring i de tynde luftlag meller 2600 og 4650 m.o.h, med fantastiske oplevelser blandt mennesker, historiske monumenter fra Inka-tiden og en enestående natur. 

     

 

2005 - 2015: Klubberne i Soroptimist International Danmark har gennem 10 år med programmet "Moving the World" indsamlet ca.1 mio kr til FN's fødevareprograms "Stop Sult" kampagne og dermed sikret 333 børn skolemad hver dag i de 10 år. 

SI Burkina Faso dokumenterer, hvordan skolemad forbedrer forholdene: flere børn kommer i skole, heraf flest piger, der er færre tidlige ægteskaber og indlæringen bliver optimal.
Soroptimisterne i Burkina Faso er interesserede i at samarbejde med danske klubber om at tage flere initiativer på de skoler, hvor danske klubber støtter skolebespisning og peger på behovet for: energibesparende initiativer, vandbeholdere til indsamling af regnvand (til bla.håndvask), træplantning på skoleområdet samt støtte til at etablere skolehaver.

 Aarhusklubben har gennem 8 år i samarbejde med Århus Kraka arrangeret vandreture på ca. 5 km i de smukke grønne områder omkring Moesgaard. Over hele verden arrangerede soroptimister vandreture.

Vandreturen starter ved Moesgaard Museum

 

 

 

Turen er gået ad en 5 km meget smuk og varieret rute gennem Marselisborg og Fløjstrup Skove.

 

Undervejs var der lidt forplejning at nyde

 

Som en overraskelse var der undervejs musikalsk underholdning.

 

Efter turen blev der solgt sandwich og drikkevarer i den smukke park bag hovedbygningen på Moesgaard Museum.