Lyngsbolejren 2018

 

VISIONÆRE KVINDER

  31. aug - 2 sept.

 

En dejlig weekend med musik, sang, virkeligt spændende foredrag, kultur, godt samvær, masser af grin og superlækker mad!

 

Fredag 

En rejse på musikalsk hesteryg

Duoen Rosinante underholder os med sang, spil og dans og tager os med til Italien, Paris, Irland, New York og Langeland  -  Tur/Retur. De viste os deres store repetoire og evner på flere instrumenter. Rosinante gav os endda en stepdans for fuld udblæsning. De lokkede deltagerne til en svingom også.

  

 

  

 Der blev sunget med på flere sange. 

 

Lørdag 

Vi var så heldige at have besøg af Anne Skare Nielsen, en af Skandinaviens førende fremtidsforskere. Hun talte om Det gode liv.

Anne kunne både provokere og give gode råd. Meget afhænger af, at man holder fast i sin egen evne til at udvikle sig. Hjernen bliver ved med at udvikle sig - det skal vi blandt andet selv bidrage til ved at lave noget nyt hver dag. Hold fast i det, der betyder noget, f.eks. at være et ordentligt menneske i en kaotisk verden. Bestem dit eget humør - det kan man godt!. Uanset hvad kommer fremtiden som bølger på havet, der er højdepunkter og lavere punkter uanset, hvad vi gør. 

Change your thoughts - Change the World!

 

Lørdag eftermiddag tog vi på udflugt til Christianskirken i Fredericia. Her ventede der os en grundig indføring i fortællingerne fra Biblen, som Bjørn Nørgaard havde omsat til smukke mosaikker.

Den imponerende og tonstunge altertavle viste en version af Den sidste nadver, hvor de 6 disciple til venstre for Jesus var kvinder.   

 
Bjørn Nørgaards imponerende mosaikker   Den sidste nadver - halvdelen af disciplene er kvinder!

 

Der var masser af god tid om lørdagen til at nyde det dejlige solskin. Bl.a. spillede nogle af deltagerne kryds og bolle med sig selv som brikker. Det er faktisk slet ikke så nemt, som det lyder 

 

Men temmeligt sjovt !

 

   
         
   

 

Om aftenen var der en rigtig lækker middag, serveret af Hildigunn og svigerinde Dorthe fra Herningklubben. Der var hygge, sang, underholdning, masser af snak. Desuden fik Signe Haahr og Gerda Højgaard overrakt en erkendtlighed for lang og trofast tjeneste i Lyngsbolejrens tjeneste.

   
         
   
         
   
         
         
         
         
         

 

Lørdag aften afsluttedes med det traditionelle lejrbål med sang samt skøn udsigt over Lillebælt

  Søndag

En bedre verden gennem systemiske forandringer

v/ Birgitte Hagemann Snabe, Stifter af Young Global pioneers, tidligere direktør for Mary Fonden og medlem af Hempel fonden . 

Efter i en del år at have arbejdet med mennesker, der var i en offerrolle, arbejder Birgitte nu med unge talenter i hele verden. Hvordan kan man give unge (19 - 25 år), dygtige    mennesker fra hele verden motivation til at arbejde for at gøre en forskel, blive ansvarlige og globalt tænkende. Hun har udviklet et læreforløb, som kun tilbydes de      allerdygtigste. Talent forpligter, som hun siger. De unge kommer i et intenst læreforløb, hvor de netværker, skal udvikle lederskab, kulturel viden, udvise empati og social adfærd. 

Birgitte Hagemann Snabe modtog efter foredraget en donation på kr. 8.000, som hun giver videre til en ung pige fra Tanzania, Irene Samson, for at sætte hende i økonomisk    stand til at deltage i kurset. 

 If not us - then who? 

 

Irene Samson  
     

 

 

I løbet af hele weekenden var der livlig handel i salgsboden med lækkerier, marmelade samt salg af brugt tøj, bøger og "kunst". Der blev faktisk solgt for så meget som kr. 7.100 hvilket beløb går ubeskåret til et julemærkehjem

   
         

 

 

 

 

Bliv i godt humør af at se på stemningsbilleder fra Lyngsbolejren i 2014

Og kom i rette stemning af 2016-billederne :)