FN's 17 verdensmål

 

På hjemmesiden “Verdensbedstenyheder.dk” kan man finde den danske oversættelse af de 17 nye verdensmål om bæredygtig udvikling, som blev vedtaget i FN den 25.september 2015. Det er værd at bemærke, at de nye mål gælder - som noget nyt – ikke kun for u-landene, men for hele verden.
 
Den officielle FN-side for verdensmålene finder man her:
www.globalgoals.org
 
Ser man på de 8 første  af de nye verdensmål (og tilføjer mål nr. 13 om at redde vores klima) så stemmer de overens med soroptimisternes velkendte 5 basale SIE projektmål.

MÅL 1.

SIE International vil forbedre liv og status for kvinder og piger gennem uddannelse, ved at fremme og udvikle selvstændighed og gøre det muligt for kvinder og piger at bruge deres fulde potentiale.

 

MÅL 2.

SIE vil være en global stemme for kvinder og piger og på alle niveauer være fortaler for øget adgang til uddannelse og ledelsesansvar.

     

MÅL 3.

SIE vil være kendt for sit arbejde med at hjælpe kvinder og piger til at opnå øget social og økonomisk ligestilling.

 

MÅL 4.

SIE vil være en blomstrende organisation med unioner og singleklubber, hvis medlemmer er engageret i organisationens vision og mission.

     

MÅL 5.

SIE vil på alle organisationsniveauer etablere en dynamisk og proaktiv ledelse, der er i stand til at levere resultater og sørge for at organisationens mission opnås.