Besøg i Pafos på Cypern, Europæisk Kulturhovedstad i 2017

 

       
   

I 2017 er både Pafos og regionen omkring Aarhus Europæiske Kulturhovedstæder. Derfor arrangerede Aarhusklubben en helt speciel rejse til Pafos med Århus Charter som teknisk rejsearrangør i ugen 30. september - 7. oktober 2017

61 deltog i turen og havde en spændende og solrig uge.

61 deltagere samlet foran en af kirkerne i Pafos

 

Vi boede på Hotel Mayfair i Pafos - et dejligt hotel, der ligger godt for besøg i byen

 

 

 

 

 

 

 

 

kirken Agia Kyriaki

Vandretur til fods i den nedre bydels små gader, hvor vi undervejs stiftede bekendtskab med flere af byens historiske seværdigheder, bl.a. kirken Agia Kyriaki, hvor den danske konge Erik Ejegod menes at ligge begravet, Theoskepasti kirken (Den Tilhyllede Madonna), som mirakuløst overlevede arabernes mange angreb fra søsiden og Agia Solomoni katakomberen med det berømte kludetræ.

Øtur i Troodosbjergene

Vi oplevede Cyperns storslåede og kontrastfyldte natur på udflugten til højlandet i Troodosbjergene. På turen kørte vi mod Troodos by, der ligger nær øens højeste punkt, Mount Olympus, og videre til kirken St. Nicholas - en traditionel græsk-ortodoks kirke fra det 11. århundrede, der med sin ydmyge facade overrasker med sine smukke vægmalerier inde i kirken. Derefter besøgte vi den lille cypriotiske bjerglandsby, Kakopetria, hvor vi kom helt tæt på de lokale og den ægte cypriotiske atmosfære. Næste stop var Omodos, en hyggelig og traditionel cypriotisk landsby, hvor frokosten blev indtaget på en lokal taverna i naturskønne omgivelser.  På turen tilbage til Pafos, gjorde vi holdt ved "Afrodites fødested". 

 

 Petra Tou Romiou – Afrodites fødested øst for Pafos